Πιπέρι Μαύρο ολόκληρο Κουμπέμπα

2024-05-10

Το πιπέρι κουμπέμπα ( PIPER CUBEBA )  είναι ένα μπαχαρικό που βρίσκει θέση σε πολλές ινδικές κουζίνες. Χρησιμοποιείται συχνά για την ιδιαίτερη γεύση του για να καρυκεύουμε πιάτα με κρέας και λαχανικά, σούπες και σάλτσες. Το Cubeb καλλιεργείται ως επί το πλείστων στην Ιάβα και τη Σουμάτρα, εξ ου και μερικές φορές ονομάζεται πιπέρι Java.

Το Κουμπέμπα είναι μαύροι κόκκοι πιπεριού με ζαρωμένη εμφάνιση και με ένα κοτσανάκι στην άκρη του. Έντονα αρωματικό μπαχαρικό, με σχετικά σκληρή υφή (λίγο ποιο σκληρό από το κοινό μαύρο πιπέρι), ελάχιστα πικρό με γευστικές νότες ρητίνης. Το πιπέρι Κουμπέμπα θυμίζει το πιπέρι σετσουάν αλλά στο τέλος αφήνει μία γεύση μέντας στην επίγευση. Θρυμματίστε το στο γουδί σας για να αισθανθείτε την θέρμη και την σπιρτάδα της γεύσεώς του.

Ένα ιδιαίτερο πιπέρι από την Ινδονησία με μοναδικό άρωμα που θα σας νοστιμεύσει όλα τα φαγητά

Σε ποιες συνταγές χρησιμοποιείται το πιπέρι Κουμπέμπα ;

Το πιπέρι Κουμπέμπα χρησιμοποιείται σε όλες τις συνταγές μαγειρικής, όταν θέλουμε να τους δώσουμε μία πιπεράτη και λεμονάτη γεύση ηπίας έντασης όπως ψάρια, σούπες, dressings, dips μαρινάδες, πουλερικά και κρεατικά.

Το πιπέρι Κουμπέμπα έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγείας μας :

  1. Αντιφλεγμονώδες
  2. Αποτρεπτικό
  3. Ενισχύει την συγκέντρωση
  4. Αφροδισιακό
  5. Κατά των πονοκεφάλων

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε