Πιπέρι Πράσινο ολόκληρο

2024-04-24

Ολόκληροι κόκκοι πιπεριού χρησιμοποιούνται συχνά για να προσθέσουν γεύση σε πιο ήπια τρόφιμα όπως λαχανικά (κολοκυθάκια ή αγκινάρες), πουλερικά ή ψάρια. 

Το πράσινο πιπέρι είναι η πιο ήπια εκδοχή από όλες τις άλλες ποικιλίες.
Αυτό το πιπέρι σε αντίθεση με το λευκό πιπέρι και το μαύρο πιπέρι, συγκομίζεται όταν τα φρούτα δεν είναι ακόμη ώριμα.

Οι πράσινοι κόκκοι πιπεριού είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C και K, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της συγκέντρωσης των ελεύθερων ριζών και στη μείωση των κινδύνων που σχετίζονται με τη βλάβη των ελεύθερων ριζών.

Οφέλη από το πράσινο πιπέρι
1. Το πράσινο πιπέρι είναι μέτρια πηγή νατρίου
2. Είναι εξαιρετικό για την πεπτική υγεία
3. Το πράσινο πιπέρι λειτουργεί ενάντια στα εντερικά προβλήματα
4. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
5. Υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες

Όπως και άλλα φρούτα, τα νεαρά πιπέρια ξεκινούν πράσινα και γίνονται πιο σκούρα καθώς μεγαλώνουν. Το πράσινο πιπέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του μαύρου πιπεριού για μια πιο ήπια γεύση.

Κάθε χρώμα δηλώνει και ένα διαφορετικό στάδιο ωρίμανσης ή έναν διαφορετικό τρόπο επεξεργασίας των καρπών.

Οι πράσινοι κόκκοι πιπεριού έχουν μια φρέσκια και πιο ήπια γεύση από τους μαύρους ή λευκούς κόκκους πιπεριού.

Χρήσεις του πράσινου πιπεριού:
Ολόκληροι κόκκοι πιπεριού χρησιμοποιούνται συχνά για να προσθέσουν γεύση σε πιο ήπια τρόφιμα όπως λαχανικά (κολοκυθάκια ή αγκινάρες), πουλερικά ή ψάρια.

Πικάντικη, γήινη, ζεστή, ξυλώδης, άγρια και ξεχωριστή η γεύση του πιπεριού συνδυάζεται με σχεδόν οποιαδήποτε αλμυρή τροφή. Εάν το αλάτι συμβάλλει στην ανάδειξη των γεύσεων, το πιπέρι κάνει τα τρόφιμα πιο τολμηρά.

Ως εξαιρετικό υποκατάστατο της σκόνης τσίλι , ο πράσινος κόκκος πιπεριού, είναι ένα συστατικό που μπορεί να φέρει αυτή την ήπια πικάντικη γεύση στο γεύμα σας. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή σαλτσών, κάρυ, ακόμη και ως καρύκευμα για πιάτα πουλερικών.

Ακόμη και που δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η ώριμη μορφή του (μαύρο πιπέρι), ο το πράσινο πιπέρι είναι ακόμα πολύτιμο αρωματικό συστατικό που χρησιμοποιείται σε γκουρμέ πιάτα.

Η πολύ ώριμη φύση του το κάνει πιο ήπιο από το μαύρο πιπέρι και είναι απαλό στο δάγκωμα. Συλλεγμένο ως ανώριμο φρούτο, από το ίδιο αμπέλι με το μαύρο πιπέρι, το πράσινο πιπέρι αρχικά βράζετε και στη συνέχεια επεξεργάζεται με θειούχο κάλιο που το εμποδίζει να μαυρίσει και να οξειδωθεί.

Η λέξη «πιπέρι» χρησιμοποιείται για να περιγράψει δεκάδες διαφορετικούς τύπους και ποικιλίες που έρχονται σε ένα συνδυασμό χρωμάτων, ένα φάσμα βαθμών και μια σειρά από ποιότητες

Το αμπέλι του φυτού τυλίγεται γύρω από δέντρα στην άγρια ​​φύση και στην εμπορική ανάπτυξη τυλίγεται χειροκίνητα γύρω από ανθεκτικά στοιχήματα. Τα μικρά λουλούδια παράγουν σειρές από μούρα, καθώς τα μούρα ωριμάζουν πέφτουν από τα αμπέλια. Μόλις τα πρώτα μούρα μεταβούν από πράσινο σε κόκκινο, ολόκληρη η ακίδα μαζεύεται και στεγνώνει κάτω από καυτό ήλιο.
Πράσινο, Μαύρο και άσπρο πιπέρι προέρχονται όλα από το ίδιο φυτό αλλά διαφοροποιούνται στη γεύση και το χρώμα με βάση τους χρόνους συγκομιδής και τις μεθόδους επεξεργασίας.

Προέλευση : Ινδία

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε