Πιπέρι Ρόζ ολόκληρο

2024-04-20

Το ροζ πιπέρι, του οποίου η χρήση ως μπαχαρικό έχει διαδοθεί τα τελευταία χρόνια, είναι αρωματικό με γλυκιά, πιπεράτη γεύση και χαρακτηριστικό, μάλλον εξωτικό, ροζ χρώμα που το κάνει απαραίτητο στην gourmet κουζίνα. Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές σε συνδυασμό με τους άλλους σπόρους πιπεριού ώστε να δώσουν ένα πολύχρωμο μείγμα, ενώ επίσης χρησιμοποιείται και στο τσάι. 

Πιπέρι ροζέ είναι πολύ αρωματικό αλλά θέλει πολύ προσοχή στη συντήρησή του γιατί είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και η εξωτερική του φλούδα σπάει πολύ εύκολα. Είναι λιγότερο καυτερό από άλλα είδη πιπεριών και αναδύει γλυκά αρώματα καθώς προσθέτει τόσο μια φρουτώδη, πικάντικη γεύση αλλά και ένα τολμηρό, όμορφο χρώμα. 

Καλλιεργείται κυρίως στην Βραζιλία στην περιοχή Espirto Santo, που βρίσκονται κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής ακριβώς βόρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Γλυκό και ήπιο

Εκτός από πολλά πιάτα: σαλάτες, τα αυγά, τα θαλασσινά, λευκές σάλτσες. Πιο συγκεκριμένα, το ροζ πιπέρι χρησιμοποιείται σε ψάρια, πουλερικά και κυνήγι. Συνδυάζεται καλά με κρεατικά και χρησιμοποιείται συχνά για να δώσει λεπτή γεύση σε σάλτσες που συνοδεύουν τα θαλασσινά και το χοιρινό κρέας, σαλάτες αλλά και στη ζαχαροπλαστική.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε