Μπαχαρικά

Ολόκληροι κόκκοι πιπεριού χρησιμοποιούνται συχνά για να προσθέσουν γεύση σε πιο ήπια τρόφιμα όπως λαχανικά (κολοκυθάκια ή αγκινάρες), πουλερικά ή ψάρια.

Το μαύρο πιπέρι είναι το πιο γνωστό μπαχαρικό του κόσμου, χρησιμοποιείται ευρέως από όλες τις κουζίνες και είναι απαραίτητο σε όλα τα φαγητά σχεδόν. Έχει γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής, η παρουσία του στις συνταγές, τις ζωντανεύει και τις ζωηρεύει γευστικά.

Το ροζ πιπέρι, του οποίου η χρήση ως μπαχαρικό έχει διαδοθεί τα τελευταία χρόνια, είναι αρωματικό με γλυκιά, πιπεράτη γεύση και χαρακτηριστικό, μάλλον εξωτικό, ροζ χρώμα που το κάνει απαραίτητο στην gourmet κουζίνα. Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές σε συνδυασμό με τους άλλους σπόρους πιπεριού ώστε να δώσουν ένα πολύχρωμο μείγμα, ενώ επίσης...

Το άσπρο πιπέρι είναι αποκλειστικά το εσωτερικό του καρπού του πιπεριού. Ο εξωτερικός φλοιός που έχει σκούρο χρώμα αφαιρείται είτε αφού εμβαπτιστεί ο καρπός σε νερό. Κατόπιν, το εσωτερικό του καρπού αποξηραίνεται, και έχουμε το γνωστό λευκό πιπέρι, που έχει διαφορετική γεύση και άρωμα από το μαύρο πιπέρι. Είναι λιγότερο αρωματικό, αλλά με...

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πιπέρι Σετσουάν δεν προκαλεί μόνο πικράδα, αλλά και ένα ελαφρύ τσιμπητό αίσθημα, χωρίς ωστόσο να είναι κατακλύστηκα πικάντικο. Η ευελιξία του, το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε διάφορα είδη φαγητών. Συχνά χρησιμοποιείται σε πιάτα με κόκκινα κρέατα, πουλερικά, ψάρια και λαχανικά.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε